Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

FILMENS ABC

Af Mimi Olsen

Filmens ABC introducerer til den grundlæggende filmanalyse. Forløbets formål er at give redskaber og sprog til analysen af film gennem en trinvis indføring i det begrebsapparat, der skal til, hvis man vil arbejde præcist og nuanceret med levende billeder. På samme tid er det en guide til, hvordan man bliver en opmærksom seer, der holder aktivt øje med, hvordan film fortæller historier. 

Gennem hele forløbet er Tobias Gundorff Boesens Flyvere i natten (2014) brugt som illustration. Start ud med at se filmen her.


Flyvere i natten af Tobias Gundorff Boesen er en 38 min. lang novellefilm fra 2014. Det er en stærk fortælling om det problemfyldte, men samtidig også kærlige forhold, mellem den alkoholiserede far Bo og hans 9-årige søn Valdemar, der bor sammen på en faldefærdig gård. Da der er udsigt til et besøg i hjemmet fra en psykolog, bliver Bo nødt til at træffe et valg.

BILLEDER
Frameshot fra Flyvere i natten
Flyvere i natten af Tobias Gundorff Boesen er en 38 min. lang novellefilm fra 2014. Det er en stærk fortælling om det problemfyldte, men samtidig også kærlige forhold mellem den alkoholiserede far Bo og hans 9-årige søn Valdemar, der bor sammen på en faldefærdig gård. Da der er udsigt til et besøg i hjemmet fra en psykolog, bliver Bo nødt til at træffe et valg.