Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Lyrikporten - Litterært makerspace


Af Cecilie Laskie i samarbejde med Christine Bruun, Allan Thomsen Volhøj, Gry Guldberg og Esben Danielsen Hvad er Lyrikporten?
Lyrikporten - 28 danske digtere er 28 portrætfilm, som iscenesætter nogle af de bedste nutidige danske lyrikere i et hvidt rum, tømt for alt andet end digteren selv, der læser og fortæller. Det hvide rum bliver et uendelighedsbegreb; det er grænseløst i sit udtryk. I det hvide rum nedbryder de 28 digtere grænsen mellem det private menneske og lyrikken, når de står foran kameraets øje med kun deres digt og to spørgsmål at støtte sig til: 
  1. Hvorfor digter du?
  2. Hvad kan sætte dig i gang med at digte?
Lyrikporten - 28 danske digtere er instrueret af Jørgen Leth og inspireret af hans film Det perfekte menneske fra 1968. Der er tale om kunstnerisk iscenesættelse med helt enkle benspænd, hvor Jørgen Leth har sat en scene og skabt en stemning, der får alle 28 digtere til at træde i karakter: sjove, rå, sjofle, sårbare, cool, drømmende, vrede. Alle følelser, udtryk og dermed oplevelser er i spil. 

I forløbet Lyrikporten - Litterært makerspace skal I arbejde med Lyrikporten - 28 danske digtere og det litterære makerspace. Hvad har de to tilfælles? Litteraturen, rummet, samskabelsen og helt enkle rammer og benspænd.