Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Tankerne bag

Litteraturportalen er sammensat, så den både rummer tekster, litteratur- og kunsthistorie og metodiske redskaber til analyse og fortolkning og inddrager levende billeder, lydoplæsninger, opslagsværker m.m. Det betyder, at de litterære tekster både kan ses i et æstetisk perspektiv og et historisk perspektiv. Også fra en elevsynsvinkel er der mange fordele ved sitet - det er let at finde rundt i, og deres læring støttes af de mange redskaber, der stilladserer og stimulerer læringen og sikrer et optimalt fagligt udbytte.

Litteraturportalens formål

Idéen med portalen er at tilbyde en fuldt dækkende digitaliseret danskportal med tekster, ressourcer og tilrettelagte forløb med tydelige crossovers mellem litteratur, sprog og medier og lette lærerens tilrettelæggelse af undervisningen. Portalen rummer stort set det, man har brug for til sin danskundervisning fra 1. til 3. g. Portalen er så omfattende i indhold, at enhver kan udvælge forløb, tekster, supplerende litteratur, billedkunst, film osv., så det er tilpasset en konkret klasse og faglig udfordring.

Litteraturportalens styrke

Litteraturportalens største styrke er, at den fx kombinerer en klassisk faglig tilgang til kvalitetslitteratur med de fordele som nye medier giver for effektiv materialebrug, fleksibilitet, udnyttelse af audiovisuel formidling, tilknyttede metadata, søgemuligheder efter tekster i perioder, genrer, forfattere og temaer og undervisningsdifferentiering. Således er såvel Kierkegaard som computer repræsenteret på sitet.

Med portalens forløb får man som lærer et gannemarbejdet undervisningsmateriale, som er lige til at gå til. I forløbene er portalens indhold didaktiseret, og med afsæt i en bred vifte af temaer kommer eleverne til at arbejde med portalens tekster og øvrige materiale gennem varierede og inspirerende opgaver.

Litteraturportalen og læreplanen til dansk

Litteraturportalen er konstrueret, så lærerplanens ret komplekse krav til danskundervisningen kan tilgodeses på et utal af måder, og den rummer færdige undervisningsforløb, som tilsammen vil opfylde læreplanens krav, når flere forløb til sprog og medier publiceres i efteråret 2016.