Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

DET MENNESKELIGE DRAMA

Af Mischa Sloth Carlsen

Forløbets formål

Dramaet var oprindelig beregnet til at blive opført som en forestilling på en scene for et publikum, men det kan også læses i lænestolen og kalde indre forestillinger frem! Dramaer er blevet skrevet og opført siden oldtidens Grækenland, og i hver af de vigtigste perioder er der blevet føjet nye kapitler til forståelsen af det handlende og tænkende menneske. 


© www.republique.dk

Forløbet Det menneskelige drama er struktureret litteraturhistorisk og rammer tre danskfaglige spor om dramagenren. Et spor er forståelsesmetoder som dramatisering, dramaanalyse og analysen af teaterforestillingen som kunstnerisk genre og massemedium. Disse metoder er grundlæggende for at se genrens mange muligheder og dybder. Et andet spor viser, hvordan dramaet kan bruges til at tydeliggøre litteraturhistoriske perspektiver, fx i forbindelse med forløbet Litteratur på langs. Et tredje spor præsenterer i alle modulerne kreative og produktive tilgange, vi kan bruge til at nærme os dramaets kunstneriske natur med.

KOMPOSITIONS-
MODELLEN
Kompositions-modellen
BILLEDER
Donka
Nycirkus er en af de mange genrehybrider, man møder i teatret i dag. Gruppen Finzi Pasca gæster Republique med en opførelse af nycirkusforestillingen Donka (2014) i en hybrid mellem episk teater, cirkus, akrobatik og performance. I stærkt fysisk og visuel form, der dissekerer mennesket, spiller Donka ånden frem fra den russiske dramatiker og læge Anton Tjekhovs (1860-1904) sjælelige realisme. © www.republique.dk