Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Peter Høeg (f. 1957)

Foto: Malte Kristiansen, Scanpix

Fortællingens magt

Peter Høeg er en af de største succes’er i den danske litteraturhistorie. Hans bøger har solgt i mere end 20 millioner eksemplarer og er oversat til mere end 30 sprog. Styrken i hans værker er den stærke fortælling, der både er skabt ved de kantede personer og det fabulerende sprog. Genremæssigt er Høeg eksperimenterende, men fælles for temaerne er den vestlige kulturs mangel på menneskelighed, de udsattes blik på samfundet og endelig kærligheden som forløsende faktor.

Intertekstualitet og hybrider

Høegs bøger har både direkte og indirekte citater fra hele litteraturhistoren. Fortællingerne refererer til de europæiske myter, andre kulturkredses fortællinger og skaber dermed et typisk postmoderne tæppe af fortællingsstrenge. Også genrehybrider med plotstruktur fra krimien, poetiske sproglige detaljer og nærmest leksikale indslag blandes i værkerne.

Fornemmelsen for sne

Frøkens Smillas fornemmelse for sne handler om en ung, grønlandsk kvinde, der opklarer et mord på drengen Esajas. Opklaringen trækker hende igennem hendes egen splittelse mellem to kulturer, Danmark som koloniherre og den svære kontakt mellem mennesker, når man har gjort sig hård og stærk alene. Succesromanen blev filmatiseret af Bille August i 1997.


   

OM FORFATTEREN
DE MÅSKE EGNEDE (UDDRAG)
REJSE IND I ET MØRKT HJERTE