Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Katinka My Jones (f. 1983)

Sarte, drømmende digte

Katinka My Jones har foreløbigt udgivet digtsamlingerne Havet er sort, kysten er hvid (2007) og Sølv (2009) samt nogle få noveller i tidsskrifter. Hun arbejder også som billedkunstner. De sarte, drømmende digte har vakt størst opmærksomhed og regnes for den kunstneriske hovedproduktion.

Følelser og fornemmelser før forstand

De korte digte er rige på metaforer, der beskriver et lyrisk jegs følelser og fornemmelser. Ofte stoler det søgende jeg mere på disse dunkle forståelser af virkeligheden end på forstandens forsøg på at begribe den. Forstanden er mest af alt en barriere for forståelse. Derved ligner holdningen til erkendelse tanker fra universalromantikken, og digtenes kun halvvejs gennemskuelige billedsprog ligner symbolismens poetiske stil.

Antydninger af struktur

Gentagende gange genfinder man elementer i digtene, som allerede har optrådt i forudgående tekst eller forudgående digte: et ord, en formulering, en hændelse, en situation. Det skaber antydninger af struktur, men aldrig et helt gennemskueligt eller ubrudt system. Effekten er en poetisk stemning af skjulte sammenhænge, hvilket falder i tråd med det tematiske.