Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Eva Tind Kristensen (f. 1974)

Foto: Kristine Kiilerich, Scanpix

Mellem Korea og Danmark

Som koreanskfødt adoptivbarn sætter Eva Tind Kristensen sig selv i spil for at udforske temaer som identitet og tilfældets magt over mennesket. I debutdigtsamlingen Do fra 2009 sættes spændingen mellem Danmark og Korea klart op allerede i titlen. 'Do' er den jyske udtale af ’du’, og samtidig er det et koreansk ord med over hundrede betydninger. Samlingen eva+adolf (2011) fortsætter tråden fra Do, men føjer også nye temaer til.

Adoption og identitet

Adoption spiller en stor rolle i digtene, og Eva Tind Kristensen formår at inddrage mange forskellige eksempler og skæbner. Både Korea og Grønland sættes i spil, og tematisk arbejdes der inden for feltet postkolonialisme. Samtidig er der en stærk dansk forankring i det jyske, og i eva+adolf bliver der f. eks. på denne baggrund sat fokus på mobning.

Billeder, tekst og tegn

Det fysiske udtryk i samlingerne viser en selvbevidst multikunster. Der bruges billeder, fotografier og tegninger, og mange af billederne kan karakteriseres som readymades. Dette modernistiske træk spejles i sproget, der ofte formes efter lister og formularer. Selve sproget er distanceret, næsten renskuret, men det bruges til at afdække alvorlige tabuer og traumer.