Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Jacob Berner Moe (f. 1973)

Foto: Sofie Amalie Klougart, Scanpix

Nyere prosa

Jacob Berner Moe skriver prosa og har foreløbigt udgivet følgende fiktion: romanen Vandel (2008), romanen Gloria (2010) og novellesamlingen Nu tuder jeg igen (2011).

Livskrise og generationsportræt

Den kvindelige hovedperson i Vandel og den mandlige i Gloria befinder sig begge i livskriser, hvor de er ved at miste kontrollen – den første pga. en flytning til den søvnige by Vandel (forfatterens hjemstavn) på den jyske hede, den anden pga. sin ukontrollable forelskelse i sin tidligere aflastningsdatter Gloria. Personerne i Nu tuder jeg igen er generationen, der var unge i 60´erne, men nu rammer pensionsalderen, og de bliver kaldt for det grå guld. Det er en generation, der – i disse fortællinger – både har svært ved at forstå deres børn og ved at indstille sig på tilværelsen som ikke-ung eller ligefrem ældre.

Kommunikationens sammenbrud

Det er kendetegnende ved Jacob Berner Moes personer, at de alle har gode intentioner overfor deres medmennesker, men at samspillet alligevel går galt. I Nu tuder jeg igen er det særligt i kommunikationen, at tingene går galt – og gerne på tværs af generationerne. Sammenbruddet i kommunikationen handler om konnotationer, sproghandlinger, semantiske skemaer, underforstået betydning, undertekst etc.