Log ind
OPSLAGSVÆRKER
DanskLeksikon
Opslagsværk med danskfaglige begreber
PeriodeLeksikon
Opslagsværk over danske litterære perioder
AnalyseLeksikon
Opslagsværk over analytiske begreber og værktøjer
MetodeLeksikon
Opslagsværk over forskellige metodiske tilgange til tekster
Lyrikporten
28 portrætfilm instrueret af Jørgen Leth
Artline
Opslagsværk med kunst fra forskellige tidsperioder
Kunstportalen
Kunstportal med Louisianas kunstsamling
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen

Inspirationssite til litteraturformidlere


Af Cecilie Laskie i samarbejde med Silkeborg Bibliotekerne og Th. Langs HF & VUC 

På Moby LINK TIL SMS-PRESS kan man læse, skrive og udgive litteratur på mobilen fx SMS-noveller. At læse og skrive SMS-litteratur er en oplevelse i sin egen ret. Men har man lyst til at give oplevelsen et danskfagligt løft, kan man lade sig inspirere her.

Inspirationssitet er designet som en række benspænd, der sikrer det danskfaglige niveau samtidig med, at eleverne får en ny litteraturoplevelse. SMS-press, Moby og inspirationssitet er alle platforme, der giver adgang til en anderledes måde at opleve litteratur på: Mediet (mobilen) påvirker fortællingen og dens form og dermed læseoplevelsen.

Ud over de 10 benspænd, har vi valgt et aktuelt tema og en kanontekst, der perspektiveres til nutidige tekster. Inspirationssitet er målrettet gymnasieelever i forløb, hvor biblioteker og skoler samarbejder, og hvor bibliotekets fokus på oplevelse af litteratur komplementerer skolens analytiske tilgang.


Moby og inspirations-sitet er sponsoreret af SMS-Press og Projekt Ny Læring v. Silkeborg Bibliotekerne. Projekt Ny Læring er finasieret af projektpartnerne: Silkeborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne og Århus Lokalbiblioteker, Nota, Syddansk Universitet, Gyldendal Uddannelse og lokale skoler. Derudover har projektet fået midler fra Kulturstyrelsen og Undervisningsministeriet.